Hejdå tv-soffan?

För ett tag sen läste jag en väldigt intressant artikel i Family Living, som handlade om hur vi ska tänka när vi ska möblera nu när vårt förhållande till tv:n håller på att förändras. Många använder sig ju nu bl.a av playtjänsterna för att själva kunna styra över sitt tittande och inte behöva missa något program p.g.a den ständiga tidsbristen. Artikeln är skriven av Marina Nilsson och här kommer ett citat ur den:
 
"I framtiden kommer soffan förmodligen att ändra riktning, form och design helt och hållet och mer fungera som en social ö i rummet där vi sitter mittemot varandra istället för framför en tv, förutspår hon." Det tror och hoppas jag också på! Tyckte det va så roligt att läsa en artikel som handlar just om hur man nog kommer att inreda och att tv:n inte längre behöver ha en central plats. Har ju själv tyckt att tv:n ofta tar över, att många ofta har på tv:n när man ska umgås och att folk då lätt fastnar i ett program och inte riktigt är med när man sitter och pratar om olika saker. Förut va jag rätt emot att t ex se film när man skulle umgås eftersom jag inte riktigt tyckte att man umgicks då.. har dock släppt på det rejält ;) Men det är väl för att många nu är vana att göra flera saker samtidigt. Så man kan se film och ändå umgås på riktigt :) Hursomhelst, så har jag ju försökt att möblera så att tv:n inte skulle ha fokus i rummet.. gick bra ett tag. Det gick bra som länge vi bara va två som skulle se tv, blev dock lite jobbigt när vi va många. För det blev sån konstig vinkel. Blir dock intressant att se hur vi gör när vi bor lite större.. för som sagt, tycker att det är viktigare att umgås med vännerna än att missa nåt program.
 
Marina Nilsson skriver också att: "Hemma hos oss sitter vi ofta och tittar på tv samtidigt som vi använder surfplattan eller kollar Instagram i mobilen. Man gör inte längre en sak i taget, och kanske har tv:n gjort sitt som familjens lägereld, men jag tror att soffan och gemensamhetsutrymmena har blivit desto viktigare just för att vi inte ska isolera oss helt. Kan vi inte skapa en trivsam samlingspunkt i hemmet som passar hela familjen finns ju risken att var och en inte bara försvinner in i varsin teknikpryl utan också in i varsitt rum, och då blir det inte mycket familjeumgänge kvar, säger hon."
 
Illustrationen nedan är gjord av: Tove Larris
Lånade bilden från hennes blogg: http://tovelisa.blogspot.se/2013/02/family-living.html
 
 
 

Fix i badrummet!!

Tänk så mycket lite nytt kan göra! Fick ett ryck i fredags och gjorde om lite inne i badrummet. Hade just köpt ett zebrarandigt duschdraperi som jag satte upp och resten hade vi hemma sen innan :) Tog bort alla onödiga saker, är ju lätt att man samlar på sig allt möjligt tjafs därinne.. men nu är det stilrent och lättstädat :) Så skönt!


Stadsparaden! :)

Idag va det äntligen dags för Stadsparaden och vi hade då verkligen tur med vädret trots allt! Hade uppehåll just under visningen, så våra fina modeller fick visa upp sig utan paraply :) Så skönt! Eftersom man är lite partisk, så vill jag ju självklart visa upp några bilder på våra snygga modeller och självklart min chef som va en grymt bra konferencier! :) Va förresten så roligt att se att så många va och rörde i kläderna inne i varuhuset efteråt, så hoppas att många shoppade loss! ;) Jag & Angelica gick då också runt och kikade lite efteråt, innan vi gick till stora Lilla B och fikade! En mycket trevlig lördag med andra ord! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga tider! ;)

Åh, vilken härlig dag det va! Va och badade med Jonatan nere i Berglunda :) Va hur skönt som helst att simma litegrann och kommer att va nöjd fram tills nästa sommar över att jag fick med mig min badkruka ;) Han tyckte faktiskt också att det va riktigt härligt! Så det blir nog inte sista gången ;) Igår va vi också nere hos pappa, då blev det en liten utflykt med båten. Körde och kikade ända borta vid Tuggen där mitt smultronställe är, nämligen "betongön" :) Där brukade vi grilla och sova över i tält med pappa & c.o, väldigt mysigt va det och blev som en slags tradition. Så vi har funderat på att göra det även iår :) 
 
 
 
 

Med en touch av rosa! ;)

Känns som att det va länge sen jag la upp nån inredningsbild, så här kommer några hemifrån oss :) Våran härligt rosa hall, som jag verkligen älskar! Men som skulle va helt komplett med ett fönster.. är alldeles för mörkt!! Det går ju inte att göra nåt åt, (förutom att ha en massa lampor) när man bor i ett hyreshus.. men är det nåt jag har lärt mig, så är det att jag trivs bäst i rum som har mycket ljusinsläpp. Så när vi köper eller bygger ett hus, så kommer det att bli minst ett fönster i VARJE rum! Så det så! ;) 
 
 
 
 
 

RSS 2.0